väntar pa att min dator ska bli klar

Ahmed ska uppdatera windows pa min dator och jag vantar med att blogga tills dess iom att som ni ser har jag inte vara tre sista bokstaver pa den har datorn.

Jag kan i alla fall beratta att resan gick bra och att min lilla tjej var jatteduktig som vanligt.
Innan jag akte kopte jag vagggdekorationer pa tradera. Tva till barnrummet och en till vart sovrum. Blev riktgt nojd iom att det rummt varit sa kalt och tomt tills nu.



aterkommer senare med hur den i sovrummet ser ut nar jag har fatt upp den.


sista dagen hemma

Det blev ett tårfyllt farväl med Therese idag, Jenny är fortfarande kvar och ska sova över igen iom att hon ska med till arlanda imorrn.

Har varit nervös över resan men har lugnat ner mig nu, på nått sätt så löser sig ju allt ändå, hoppas bara Yasmine är en snäll liten tjej. Hon har ju börjat röra på sig en hel del sen vi flög sist.

Ser fram emot att komma från sverige ett tag men är rädd för att känna mig för uttråkad som jag gjorde sist. Ahmed jobbar hela dagarna och familjen kan jag ju endast göra mig förstådd med inte konversera och de som känner mig väl vet att jag gillar att prata. 
Så ni som läser det här och har vägarna förbi luxor hör gärna av er :)




men vafan.....

Var iväg till willys med Jenny ikväll för att utnyttja deras blöjerbjudandet(köp tre för två), skulle precis stanna till för att släppa av Jenny när jag ser att polisen står bakom.
Jag har haft körkortet i 8 1/2 år och aldrig blivit stannad försen för c:a ett år sedan, sen en gång i november och nu ikväll. Alla gånger har varit i smedby, så jag undrar om det är pga det eller bilens skick som gör att de väljer mig. Irriterande är det i alla fall.

4 dagar kvar hemma

Jag börjar känna mig lite stressad även fast jag vet att jag på lördag kommer sitta rastlös istället för jag har allting klart.
Hur som helst så ser jag fram emot att träffa Ahmed, varmare väder, solgaranti varje dag, lägenheten, arabiska musikkanaler på tv:n, maten (jag äter alldeles för flott här hemma) osv.

Däremot ser jag inte fram emot lössen, usch med tanke på att Yasmines fastrar har det för jämnan i håret kommer jag inte undan dem. Jag har försökt förut men det går inte. Jag har använt sjal varje gång jag går ner till dem, kammat med luskam några gånger i veckan och jag har satt i medel i deras hår, men det är så mycket så jag skulle behöva kamma dem i flera timmar varje dag för att få bort allt. Det skule jag gärna göra om jag visste att vi skulle bli kvitt dem, men det skulle i så fall behöva göras på alla ungar på gatan också så.....ja det e bara att ställa in sig på att snart har jag små svarta kryp i mitt hår igen.



gratisvecka på medley

Medley har erbjudande i januari att man får träna och bada en vecka gratis, så igår var jag och Therese iväg å träna, skönt att få arbeta musklerna å svettas lite. Saknade sats, själva gymmet är mycket bättre där(menar väsbyanläggningarna).

När man väl får gå dit gratis passade vi på att ta med Yasmine och bada idag, det var populärt, hon simmade å plaska runt som e liten fisk :)

Nu sitter vi hos Jenny och fikar å tittar på let´s dance, som vanligt lär man ägna sig åt att klaga på Jessica Almenäs kläder mer än vad man gör åt at titta på dans.

här kommer en bild från kvällen




...

Får ingen inspiration att skriva när man går hemma så jag tänkte bara meddela att det kommer vara glest i inläggen tills det är dags att resa. Känns som det är jätttelänge kvar, men på måndag är det 2 veckor, dags att börja packa så jag ser hur mycket jag får med mig.


Manikyr

Det är kul med fina naglar så har man inte råd att skämma bort sig själv med manikyr eller att få lösnaglar fixade rekommenderar jag att fila nån gång i veckan, ha dem lackade så håller de bättre och piffa till dem med nageldekor.

Blev nöjd med mina även den här gången :D




slängt ut Julen

Äntligen är granen å allt pynt borta, känns så rent. Jag är inte så mycket för julsaker, känns mest stökigt.

Städa är inte allt jag gjort idag, vi var ju iväg till doktorn med Yasmine, men det var ingen fara, fick en salva som vi ska smörja in tån med och hoppas att det blir bättre.


Hej

Det är den 2/1 2011 och jag hade tänkt att skriva mitt första inlägg igår, men fastnade framför 4 avsnitt av Lost istället :).

Jag blev ombedd att starta en blogg innan jag åkte till egypten i augusti, men tyckte att det räckte med facebook för att hålla kontakten med folk hemma i sverige och det gjorde det visserligen. Däremot gick jag omkring där nere med en massa grejer i huvudet som jag ville berättta för alla när jag kom hem, så då är ju en blogg perfekt att skriva av sig i.

Även fast jag rest till egypten i 6 år nu så slutar aldrig kulturkrockarna och stackars Ahmed har fått höra tillräckligt mycket skit om sitt land och familj, inte för att jag ogillar nått av det/dem speciellt mycket, men för att det är så annorlunda och nära inpå.

Hur som helst, jag tänker skriva mycket om tankarna runt egypten å livet där nu när jag åker igen den 24 januari, men också vardagliga livet, tankar kring olika saker och självklart ljuset i mitt liv Yasmine.

Nu ska jag gå å lägga mig, måste upp tidigt imorrn å ringa vårdcentralen, Yasmine har fått en infektion på stortån, helt röd å svullen är den stackarn.


RSS 2.0