Borttappad plånbok??

Igår var det en vacka sedan Jenny åkte hem och det tog riktigt hårt.
Har inte orkat göra någonting, nu däremot har jag och Ahmed kommit in i livet igen.
Vi var iväg till ett jättemysig ställe vid bron, som går över nilen, och fikade sen har vi bestämt att på fredag lämnar vi Yasmine hemma, klär upp oss och går ut och äter middag.
Dessutom gjorde jag inte av med så mycket pengar som jag trodde jag skulle när Jenny var här så jag tänker bjuda ut tjejerna i familjen på snabbmat och sen blir det nog poolen igen nästa vecka. Känner mig inte lika uttråkad när man har lite saker planerat.
Igår skulle jag bara gå med Yasmine till gallerian för att köpa hårspray och duschgele, sånt som man enkelt gör hemma, man åker till centrum och utfärdar lite ärenden. Här är det inte lika enkelt, Yasmine har blivit alldeles för bortskämd med att bli buren ute på gatorna, så sitta i vagnen är inte populärt, ett riktigt helvete ibland att få henne att sitta ner. Så det gjorde mig på dåligt humör, sen kände jag mig skitmätt vilket i sin tur gjorde att alla kläder kändes jättetajta osv, humöret dalade ännu mer.
Jag gick förbi Ahmed i affären för att prata av mig, han tog illa upp att jag mådde så dåligt så han stängde och följde med mig ut.
Vi fikade och handlade det jag skulle ha sen kommer vi hem och jag tittar i väskan, var är plånboken??????
Fick lite panik för jag vet att jag gav den till Yasmine på fiket dagen innan för att leka med. Däremot kom både jag å Ahmed ihåg att jag tog pengar ur den efter vi hade kommit hem den kvällen, men vi hittade den inte här i lägenheten och inte i bilen och de hittade den inte där nere.
Inte försän han gick ut och skulle titta om jag tappat den i hans affär träffade han en snubbe som hade hittat den på gatan. Jag måste alltså haft väskan öppen och den ramlat ut när jag bökat med Yasmine i vagnen eller nått, mysko, men jävligt skönt att den kom till rätta.

Mera bilder

En glad liten snutt som leker med faster på ett bröllop
och här leker vi med pappa på snacktimes balkong
Utanför luxor tempel
I luxor tempel
Köra bil e kul
Så här byggdes de enorma pelarna i templen upp. Tegelstensmodellen i minatyr

Utsikt från mcdonalds i luxor

Inte så dåligt, annat än hemma i väsby.

Blandat

Mammas lilla älskling hemma hos sin faster som än en gång flyttat hem i minst två veckor. Det har hänt regelbundet sen hon gifte sig i december. De bråkar tydligen en hel del, men iom att jag inte förstår arabiska får jag aldrig hela historien om vad som händer, Ahmed kortar av hen hel del :(
Yasmine uppe på taket med farmor och bakar bröd.
De har riktigt roligt här till namnen farmor och farfar iom att far betyder mus/råtta på arabiska. Så ropar hon farfar i framiden hör han musmus :))
l
Min nya väska, som jag egentligen inte böver, meningen var att jag skulle kolla efter en större som jag får plats med allt i iom att man nuförtiden behöver extra ombyte till Yasmine, mjölk, napp, blöjor, våtservetter och en del annat med sig när man går ut. Dessutom ville jag en till handväska som passar att ha med sig på planet, jag använder samma hela tiden och den är alltid proppfull. Det positiva är att nu kan väskletandet fortsätta.

Tivoli

Jenny och Fatma hade kul på en gungbräda :)
De har inte jättemycket attraktioner, men pariserhjul, radiobilar osv.
Dessutom hade de ett spöktåg liknande blå tåget på gröna lund förutom att väl inne stannade vagnen famför någon läskig jävla figur och jag känner att slag i ryggen. Frågar Jenny om det var hon, men det var det inte, de har alltså en piska eller något liknande som piskar en i ryggen när man sitter där inne. Helt sjukt, men vad vi skrattade efter.
Bortskämda lilla unge, sprite och en twinky

För en vecka sedan...

Ja det är en hel vecka redan sen jag, Yasmine och Jenny var vid poolen, tiden går för snabbt. Snart är jag hemma igen och snart är sommaren över och sen är det dags att börja jobba igen, kuuuuul!!!!!
Hur som helst, poolen ja, vattnet var iskallt som synd var, det är så skönt när man ligger och solar och man börjar svettas och att då kunna svalka av sig med ett dopp i vattnet. På Åland om sommrarna händer det sällan eller aldrig rättare sagt, blåser alltid för mycket och nu har det inte varit varmt nog här för poolvattnet att värmas upp tillräckligt.
Det brydde sig inte Yasmine om hon plaskade som en galning medan Jenny och jag fick pina oss i. Vi var glada ändå och blev bruna och fina :)

Jenny åkte hem igår

Så nu känns det tomt, Ahmed har mycket jobb just nu och han tycker att jag pratar för mycket ändå, så det var så skönt när hon var här. Jag hade någon att avlasta Yasmine på, någon att prata med hela tiden och någon att gå ut med. Inte bara att jag helst vill gå ut minst varannan dag utan att bli uttråkad (samma sak gäller hemma i sverige) så märker jag att det är bra för vikten. Man går ju inte powerwalk direkt när vi e ute, men man rör ju på sig istället för att sitta hemma framför tv:n och småäta som jag gör annars. De få kilona jag känner att jag gått ner under den här tiden är nog snart tillbaka tyvärr. Nej Jenny du får ta och komma tillbaka och stanna fram tills maj.
Har tänkt flera dagar nu att jag ska sätta mig och föra över fotona från kameran till datorn så jag kan dela med mig i bilder vad vi har gjort de senaste två veckorna. Jag får börja med det imorrn, bl.a så var vi ju på tivoli och till poolen två gånger, bröllop och gav Yasmine sitt första besök i luxor tempel osv.
Nu blir det att göra sig iordning för sängen, tvätta ansiktet, borsta tänderna och självklart kamma håret för att se till att det inte finns några gnetter kvar efter lusen jag hittade igår.

Shopping och henna

Nu är vi klara med allt Jenny ville göra så vi kan vila imorgon då det är hennes sista dag.
Var iväg snabbt till gallerian här för att köpa parfym. Jenny ville passa på iom at man hittar kopior som luktar exakt som orginal parfymerna. Efter det gick vi och gjorde henna igen, jag tycker ju inte att den tjejen som familjen tar oss till är så bra, men det är billigt jämfört med om man går till marknaden osv plus att jag ville att Jenny skulle testa iom att hon inte gjort det förut.
När vi var och handlade parfym hittade jag dessutom fin dress till Yasmine(måste köpa nya kläder till henne nu när det börjar bli så varmt) och fin fina ballerina skor till mig. Vi har haft en bra dag helt enkelt.
En mindre bra dag har Ahmed haft. Han har en turistgrupp här just nu som han kör runt med taxin, fixar sevärdhetsturer och hjälper dem shoppa på marknaden. Igår backa de in i något och skrapar baksidan av bilen, så de pengar han kommer tjäna den här veckan mer än halverades, idag är han på dåligt humör för att får för lite sömn, han är dessutom för stressad för att äta, försöker få honom till det, men han är inte hungrig säger han. Nu har syrran problem med sin man igen och iom vi är i egypten så dras hela familjen in i det så han och pappan ska dit ikväll för att prata med dem och mannens familj. Ikväll? klockan är redan halv 12 här så jag antar at jag får se honom imorgon bitti istället.
Det är billigt att lukta gott i egypten, alla de här för runt 260 kronor

Ansat ansiktshår

Jag har förstört min bästa pincett, så nu när Jenny kom planerade jag att gå till en lokal tjej här som har en liten skitig salong i ett rum i hennes hem som hon arbetar som frisör i för att plocka ögonbrynen.
Vi gick iväg idag med Ahmeds mamma och systrarna, Jenny funderade påvägen om hon skulle be henne att ta bort mustachen också eller om hon skulle strunta i det.
När hon sitter i stolen frågar de om hon vill ta bort håret i ansiktet, jag förklarar att inte allt utan bara det på överläppen och går fram och pekar på Jenny att hon har mörka hår där. Tjejen svarar att nej hon tänker inte ta allt hår.
Efter ögonbrynen är fixade börjar hon tråda på kinden och tar hela ansiktet ändå, Jenny kommenterar då och då att det var inte skönt och att om hon klarade det där var det inga problem med att skaffa tatuering senare som hon planerar. Visst hon blev len i ansiktet, men jag har inga mörka hår och känner inget behov att bli av med de ljusa jag har heller. Så när hon börjar på kinden på mig säger jagnej, hon säger ok, men bara lite, jag säger nej, hon säger bara lite igen så jag tänker ok ta bort där det är som mest bara. Sen när hon börjar och det svider som in i helvete säger jag nej igen. Jag borde ha rest på mig och gått, men av någon anöedning satt jag igenom hela pinan, usch det gör jag inte om.
Antingen har jag väldigt känslig hy eller så är min smärttröskel lika med noll. Förda barn var ok, men jag tänker tex aldrig göra det planerat utan bedövning.

Längesen

Har inte bloggat sen Jenny kom, jag har inte funnit tid till det direkt. Hennes semester började inte direkt bra, forfarande tjafs om flygen och sen så var hon sjuk när hon kom efter det började magen krångla istället osv.
Idag tog vi med Yasmine ut på promenad, satte oss å fika och hade trevligt.
Läste på nätet någonstans om att bo i luxor, någon skrev att första 6 månaderna älskar man det sen i 2 år hatar man det sen accepterar man läget. Jag har ju inte levt här så man rest fram och tillbaka och jag tycker att det är synd att jag inte njuter som första åren man åkte. Så fort någon överhuvutaget tilltalar en på gatan blir jag tokig, det blir väl för mycket med alla blickar och kommentarer, speciellt när man e svensk och är van att bli lämnad i fred.
För några år sedan tyckte man att det var det bästa som fanns att bar gå ut och gå på det här gatorna för att allt var så annorlunda, inte nu längre.
Fick ett mess idag av mamma som säger att bilen är stulen, tack som om det inte var mycket skit nog just nu.

Lite bilder på min lilla älskling

Lärt sig klättre trappan
Lärt sig av mamma att rota i kylskåpet :)

Censuren i det här landet är idiotisk

Det är helt idiotiskt, det började med att jag i höstas kollade på "monsters ball" och förstod redan innan att de skulle ta bort sexscenen och det var helt ok iom att klockan var 2 på dagen. Efter det tittar jag på "twighlight" och Edward flyger i väggen redan innan deras läppar hinner mötas, några dagar senare går "fatomen på operan" på tv och slutet där Christine kysser fatomen finns inte med utan han bara ändrar sig av ingen anledning alls och släpper hennes älskare lös? Samma sak i "den där mary", utan att man får se varför så sitter hon i baren med luggen stående rakt upp.
Jag har tyckt att det har varit irriterande, men det har varit ok. Tills igår då jag tittade jag på "glee" och en snubbe berättar för sin tjejkompis att han är gay, då deletar dem de 2 sekunder som han säger det och idag berättar han det för sin pappa och själva ordet gay tystas ner. Varför???? vad är det som är så farligt med det?, just nu på desperate houswives och de pratar om boobs hit och dit och det är ok, konstigt.

Disneyfilmer

Jag och Jenny har vuxit upp med disney filmer och så har de flesta jag känner. Fatma och Rahma (ahmeds småsyrror) har inte sett en enda. Vi var hemma hos Shima och hon har en matta med askungen, snövit och törnrosa på och de visste inte vilka de va, då tänkte jag att jag skulle be deras bröder att ladda ner filmerna på arabiska, men det har inte blivit av.
Hur som helst så har två engelskspråkiga kanaler här börjat dubba alla serier och filmer de visar, med ett enkelt knapptryck kan jag välja att se de på arabiska eller engelska.

Igår gick pochahontas, varför tänkte jag då inte att bjuda upp tjejerna för att titta på den, det hade dessutom varit bra för mig att öva min arabiska.
Vill gärna se att de kan sitta ner en hel film i lugn och ro, de har knappast fredagsmys i den här familjen. Tycker att disneyfilmer har gett mig så mycket glädje genom åren, men jag slår vad om att även om jag skulle fixa filmkväll så skulle de som deras äldsta bror springa å syssla med annat, leka med yasmine och en massa annat som gör att filmen går förbi osedd.

Nu tittar jag och yasmine på pochahontas 2 :)

4 dagar kvar

Ja nu är det bara 4 dagar kvar till Jenny är här. Hennes plan landar klockan 9 på morgonen så jag hoppas hon inser att det inte blir någon vila när hon väl är här, det är bara att försöka sova på planet så mycket som möjligt. Haha hennes öron kommer blöda efter första timmen bara så mycket som jag kommer prata.

Fattar inte varför jag sitter framför datorn i den här mörka lägenheten. Finns ett snabbmatssälle i luxor (Snacktime) som har bra meny och gott kaffe, trådlöst internet och dessutom barnstolar så Yasmine enkelt kan sitta med. Dessutom har de balkong med utsikt över luxor tempel och nilen som skymtar mellan pelarna. Ska nog ta med Yasmine någon dag och sätta mig där med en kopp kaffe och surfa.


Längtar efter lillasyster

Det var längesen jag bloggade nu, men å andra sidan känns det som en evighet sen jag gjorde nånting alls. Har varit sjuk (hostar fortfarande slem) och på allmänt dåligt humör då man inte orkat eller kunnat ta sig ut eller görs någonting alls.
Mitt i allt hostande och snorande och bultande huvudvärk hittade jag dessutom den här söta lilla saken i mitt hår



Det verkar lugnt i alla fall för jag har bara hittat två med några dagars mellanrum plus att jag har kammat varje dag så det verkar som om jag lyckats få bort äggen också, men det är bara att fortsätta kamma för att vara säker. Fatta va äckligt när man inte märker det i tid och har hundra sådana där svart som kryper runt i håret, usch.

Hur som helst så idag drog jag med Ahmed till mcdonalds, mm va gott det va, det tyckte inte han, men han följer med för min skull. Efter lunch där gick vi för att titta efter en telefon till mig, min nokia fungerar fortfarande, men tappar kontakten med simkortet ibland plus att den är tre år gammal nu så jag ville pigga upp mig själv med en ny telefon. En kinesiskt för 500 kronor och jag är mycket nöjd, förutom högtalarna, men för det priset kan man inte förvänta sig att allt ska va toppkvalitet.





Haha, verkligen gjord för arabvärlden självklart iom att den har arabiska på tagenterna, men även bönpåminnare.

Yasmine har inte varit hos dem där nere på hela dagen så lämnade ner henne när vi kom hem så jag kunde plocka undan lite och ta en kopp kaffe vid datorn. Kollar ut genom fönstret och ser att Fatma (yasmines 11 åriga faster) sitter på trottoaren med henne och sen går in till en granne som jag själv aldrig varit inne hos. Varför måste de springa runt med henne, tänk fall jag hade gått ner för att hämta henne och då är hon inte där och jag vet heller inte var hon är, det har hänt förut och jag tycker inte att det är ok.

Ska bli skönt när Jenny kommer och man får lite hjälp med Yasmine, fast inom synhåll om man säger så. Som hemma då mamma kan ta en henne småstunder om jag vill duscha eller något inte här då hon försvinner så fort de vill leka med henne ett tag. Menar inte att hon försvinner ut hela tiden, men just utan synhåll för mig. Ahmed hjälper ju till, på morgonen tar han henne till affären så jag får sova lite till, kommer sen hem under dagen, men bara en liten stund och sen ofta på kvällen har hon somnat när han kommer hem.
Längtar dessutom att ha någon här att prata med, en tjejkompis. Tror tom at om jag pratade flytande arabiska skulle det bli svårt att hitta en riktig kompis här iom att man är så annorlunda. Då menar jag inte egypten utan just här i luxor och mitt kvarter.

Nej nu känns det som jag börjar svamla, trött, tror jag skule gilla att videoblogga bättre, kanske ska testa.

RSS 2.0